Wordt uw stad de groenste?

Charlotte in North-Carolina, Verenigde Staten. Deze stad is in 2020 uitgeroepen tot de groenste stad ter wereld. Waar wordt dit op gebaseerd en hoe ontwikkel je jouw stad tot groene stad?

Op basis van concrete cijfers is een wereldranglijst opgesteld. De waarden die zorgen voor de concrete cijfers zijn vastgesteld door een combinatie van metingen via satellietbeelden, artificial inteligence (AI) en deep learning-technieken. De metingen en waarde van deze cijfers zijn gebaseerd op een aantal criteria zoals het percentrage groen, de gezondheid van de vegetatie en de verdeling van de groene ruimte. Waar de gemiddelde wereldwijdescore – uitgedrukt in HUGSI – 39 betreft, scoort Charlotte in North-Caroline 81,12 uit 100. De Europese stad Vilnius (Litouwen) staat op de derde plaats.

Nederland staat met 12 steden op de wereldranglijst. Enschede voert voor Nederland de ranglijst aan met plek nummer 19. Benieuwd of uw stad in de lijst staat en met welke score? Bekijk de lijst hier. Er staan nog geen steden op de ranglijst uit de provincie Limburg. Gaat u met uw stad de uitdaging aan?