Weller opent kindermoestuin in Heerlen

Vanuit het concept de Nieuwe wAarde werden woensdag de moestuintjes aan de Keekstraat en Magdalenastraat te Heerlerheide geopend. Een project om kinderen te laten ervaren dat fruit en groenten niet in de supermarkt groeien. Dit bijzondere initiatief is tot stand gekomen door een samenwerking van de basisschool de Ganzerik, Simon Eurlings (de Moestuinman) en Weller.

Nieuwe (w)Aarde
Weller werkt volgens het uitvoeringsprogramma van de Nieuwe (w)Aarde. Onder de titel de ‘Nieuwe wAarde’ gaan we in alle Wellerwijken een gezonde, biodiverse en klimaatadaptieve leefomgeving voor mens en dier creëren. Uitgaande van de planvorming, inrichting en het waarborgen van deze openbare ruimtes die bijdraagt aan voedseleducatie, talentontwikkeling, gezonde voeding en duurzaamheid.

Moestuinman
Simon Eurlings (de Moestuinman) is een jonge natuurvriend die zijn baan opzegde om zijn passie te volgen. Simon is dit leertraject gestart met 47 kinderen van groep 5 en 6 om de kinderen te laten ervaren hoe leuk het is om je eigen groenten en fruit te verbouwen en welke planten en dieren goed zijn voor de biodiversiteit. De kinderen leren vanuit de praktijk, ontdekken en ervaren dat het zaaien van een zaadje door hun aandacht, zon en water uitgroeit tot een plant. Het leert de kinderen ergens voor te zorgen. De moestuintjes zijn zo ingericht voor individuele verzorging maar ook de plek waar de vaardigheid van samenwerken wordt gestimuleerd.

Zo draagt Weller structureel bij aan de toekomst van de kinderen en laten we onze prachtige aarde in haar waarde.